بتن ریزیمناقصات

بتن ریزی

بتن چیست و بتن ریزی چیست؟

برای دریافت مناقصه ها، مزایده ها و استعلام های بتن ریزی از لینک پایگاه خبری مناقصات و مزایدات پارس نماد داده ها با دسته بندی های مناقصات بتن ریزی   استفاده نمایید.

بتن چیست؟

هر ماده ای که از یک ماده چسبنده با خاصیت سیمانی شدن تشکیل شده باشد.

مناقصات بتن شرکت پارس نماد داده ها

بتن ممکن است از انواع مختلف سیمان، مواد مضاف، گوگرد، مواد افزودنی، پلیمرها، الیاف و غیره تهیه شود. همچنین در نحوه ساخت آن ممکن است حرارت، بخار آب، اتوکلاو، خلا، فشارهای هیدرولیکی و متراکم‌کننده‌های مختلف استفاده شود.

با توجه به گسترش و پیشرفت علم و پیدایش تکنولوژی‌های فراوان در قرن اخیر، شناخت بتن و خواص آن نیز توسعه قابل ملاحظه‌ای داشته‌است، به نحوی که امروزه شاهد کاربرد انواع مختلف بتن با مصالح مختلف هستیم که هر یک خواص و کاربری مخصوص به خود را داراست.

در حال حاضر انواع مختلفی از سیمانها که شامل پوزولانها، سولفورها، پلیمرها، الیافهای مختلف و افزودنیهای متفاوتی هستند، تولید می‌شوند.

بتن از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است. ویژگی اصلی بتن ارزان بودن و در دسترس بودن مواد اولیه آن است. همچنین می‌توان خاطر نشان کرد که تولید انواع بتن با استفاده از حرارت، بخار، اتوکلاو، تخلیه هوا، فشار هیدرولیکی ویبره و قالب انجام می‌گیرد.

بتن به‌طور کلی محصولی است که از مخلوط آب با سیمان آبی و سنگدانه‌های مختلف در اثر واکنش آب با سیمان در شرایط محیطی خاصی به حاصل می‌شود و دارای ویژگیهای خاص است.

بتن اینک با گذشت بیش از ۱۷۰ سال از پیدایش سیمان پرتلند به صورت کنونی توسط یک بنّای لیدزی، دستخوش تحولات و پیشرفتهای شگرفی شده‌است.

در دسترس بودن مصالح آن، دوام نسبتاً زیاد و نیاز به ساخت و سازهای فراوان سازه‌های بتنی چون ساختمان‌ها، سازه‌ها، سدها، پل‌ها، تونل‌ها و راه‌ها، این ماده را بسیار پر مصرف نموده‌است.

اینک حدود سه تا چهار دهه است که کاربرد این ماده در شرایط خاص مورد استقبال کاربران آن قرار گرفته‌است.

 

بتن ریزی چیست؟

بتن ریزی به فرآیندی گفته می‌شود که در آن به محلی مانند کف سازه، فونداسیون سازه، سقف سازه، زیرسازی و … اقدام به ریختن بتن می‌شود.

بتن ریزی اصولاً درون قالب‌هایی انجام می‌شود که پس از گیرش بتن، قالب‌ها از آن جدا شده و تا زمانی از بتن نگهداری می‌شود تا به صد درصد گیرش برسد.

در بتن ریزی، بتن از کجا تهیه می‌شود؟

به طور کلی بتن مورد استفاده برای پروژه‌های عمرانی یا در محل ساخته می‌شود یا از شرکت‌های بتن سازی، خریداری می‌شود.

در پروژه‌های عمرانی با مقیاس کوچک مانند ساختمان‌های چند طبقه، معمولاً برای بتن ریزی، بتن مگر از یک میکسر کوچک استفاده می‌کنند و بتن را در محل به میزان لازم می‌سازند.

برای بتن ریزی قسمت‌های دیگر ساختمان نظیر فونداسیون، اسکلت،  سقف و دال و دیوارها از شرکت‌های سازنده بتن خریداری می‌کنند و سپس بتن خریداری شده را به وسیله کشنده‌های میکسردار به محل اجرا، می‌برند.

بتن مورد نیاز برای پروژه‌های عمرانی بزرگ مانند راهسازی، برج سازی و … را معمولاً در محل اجرای پروژه می‌سازند تا از هزینه ساخت بکاهند.

اصولاً در پروژه‌های بزرگ عمرانی ساخت بتن به وسیله بچینگ ثابت یا متحرک تهیه می‌شود و سپس طی مراحلی بتن ریزی انجام می‌شود.

شرایط استاندارد بتن ریزی چیست؟

به طور کلی بتن ریزی در دمای بسیار بالا و بسیار پایین، باعث عدم استحکام کافی بتن می‌شود. لذا بهتر است بتن ریزی در دمایی متعادل انجام شود.

بتن ریزی در دمایی بسیار پایین به دلیل انجماد آب درون بتن با مشکلاتی مواجه است. وقتی آب منجمد شود، گیرش سیمان و دانه‌های شن و ماسه کم می‌شود. با کم شدن چسبندگی بین مواد تشکیل دهنده بتن، استحکام آن کاهش پیدا می‌کند.

اگر ناچار به ساخت‌وساز در دمای پایین هستید از محلول‌ کلردار و نیترات دار به منظور پیشگیری از انجماد آب در ساخت بتن استفاده کنید. البته استفاده از آب گرم برای تهیه بتن نیز می‌تواند تا حدی از سختی کار ناشی از بتن ریزی در هوای سرد بکاهد.

بتن ریزی در دمای بسیار بالا نیز به دلیل تبخیر آب درون بتن، می‌تواند باعث خشکی بتن شود. با خشک شدن آب درون بتن، رطوبت آن کم شده و در واقع بستری برای گیرش سیمان و دانه‌های شن و ماسه وجود نخواهد داشت.

بتن ریزی در دمای بسیار بالا موجب کاهش مقاومت بتن به دلیل افزایش آبدهی در طولانی مدت، بروز ترک حرارتی و تمایل به جمع شدگی به دلیل خشک شدن، کاهش میزان استحکام بتن، افزایش سرعت در خوردگی میلگردها و کم شدن میزان یکنواختی در سطح بتن، می‌شود.

در هنگامی که بتن ریزی قطع می‌شود، استفاده از رابیتس و میلگرد به منظور گیرش دو طرف بتن بهتر است انجام شود. ناگفته نماند که قطع بتن ریزی باید به صورت عمودی باشد نه افقی؛ زیرا استحکام سازه را بسیار کاهش می‌دهد.

وقتی بتن از کارخانه خریداری می‌شود، پیش از بتن ریزی باید آزمایش اسلامپ بتن روی آن انجام شود تا میزان روانگرایی آن بررسی شود.

محموله‌های بتن سقف نباید در نقاط مختلف سطح به صورت پراكنده ریخته و سپس پخش و هم سطح شوند. همچنین بتن نباید در یك محل و در حجم زیاد تخلیه و سپس به طور افقی در طول قالب حركت داده شود.

شما می توانید برای دستیابی به آخرین اخبار در خصوص مناقصات بتن ریزی به سایت شرکت پارس نماد داده ها https://www.parsnamaddata.com و یا با شماره تلفن 02188379670 تماس حاصل نمایید.

به این نوشته رای دهید
[مجموع: 0 میانگین: 0]
منبع
شرکت پارس نماد داده ها
برچسب ها
اطلاعات بیشتر

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید

بستن