بالابر صنعتیمناقصات

بالابر صنعتی

بالابر چیست؟

برای دریافت مناقصه ها، مزایده ها و استعلام های بالابر صنعتی از لینک پایگاه خبری مناقصات و مزایدات پارس نماد داده ها با دسته بندی بالابر صنعتی استفاده نمایید.بالابر صنعتی

تاریخچه بالابر صنعتی

کار در ارتفاع به صورت ایمن، همیشه با چالش های فراوانی همراه بوده است. بشر همواره به دنبال راهکارهایی برای چالش های موجود در ارتفاع و انجام کار و بالا بردن کالا و متریال بدون از دست دادن زمان بوده است. شاید اولین تلاش ها برای دستیابی به ارتفاع به ساخت چهارپایه ها و نردبان ها منجر شد.
در ادامه قرقره های کششی ساخته شدند و پیش از آنکه صنعت خودرو فراگیر شود. اولین سکوهای کار و ارتفاع و به نوعی نردبان های نصب شده روی درشکه برای کار در ارتفاع استفاده می شد.

در بین سال های 1920 تا 1930 میلادی و پس از رشد صنعت خودرو سوئدی ها از نوعی سکوی کار برای تعمیرات و نگهداری خطوط برق خیابان و چراغ زنی استفاده می کردند. این سکوی کار در واقع نردبان یا چهارپایه بزرگ نصب شده روی یک کامیون بود که افراد برای استفاده از آن باید  پله ها را تا ارتفاع مورد نظر بالا می رفتند. بعدها مدل تکمیلی به صورتی ساخته شد که دو چهارپایه در داخل هم حرکت می کردند و با یک وینچ چهارپایه بالایی بیرون می آمد.

بالابرهای آکاردئونی

با پیشرفت تکنولوژی در زمینه تجهیزات هیدرولیکی، اولین تجهیزات بالابرهای آکاردئونی بودند. طراحی و ساخت اولین بالابر آکاردئونی به دهه 30 میلادی باز می گردد. شرکت لانگ لیفت (long lift) و مؤسس آن آقای آنتونی لانگ (Anthony Lange) اولین میزهای هیدرولیکی آکاردئونی را جهت استفاده در خطوط تولید در آمریکا تولید نمود.

هر چند مکانیزم بالابر آکاردئونی بعدها در سال 1963 میلادی توسط چارلز لارسون (Charles Larson) در آمریکا به ثبت رسید. مکانیزم قیچی که در ایران به آکاردئونی رایج است، یک مکانیزم، چند لینکی شامل یک یا چند جک هیدرولیکی است که قادر است بار یا یک نفر را به ارتفاع ببرد.

می توان گفت اولین بالابر متحرک آکاردئونی نیز ساخت شرکت لانگ لیفت است. این شرکت که شعار آن (ساخت محصولات ارزشمند برای بالا بردن دنیا) است. یک بالابر هیدرولیکی آکاردئونی چرخ دار نیز در سال 1950 طراحی و ساخته است که دارای چرخ های مخصوص جهت حرکت روی ریل می باشد. این شرکت هنوزم پس از چندین بار جابجا کردن مالکیت به ساخت انواع بالابر قیچی و   مکانیزم های جابجایی بار ادامه می دهد.

بالابرهای بوم لیفت

یکی دیگر از ابزارهایی که برای کار در ارتفاع استفاده می شد توسط شرکت تیلورداند ساتر (taylor sons) منسچتر ابداع شد. این کمپانی که در زمینه ساخت تجهیزات معدن و برخی جرثقیل ها فعالیت می کرد. در دهه 50 میلادی اقدام به ساخت یک بالابر روی شاسی ماشین آلات خود کرد.

این بالابر در واقع یک سکوی کاری بود که به یک بوم بالا برنده متصل بود آنها اسم این وسیله را سکوی کار متحرک معدنی گذاشته بودند. این وسیله را شاید بتوان اولین جرقه های ساخت بوم لیفت ها دانست.

داستان ساخت وسیله ای که امروزه به آن بالابر بوم لیفت گفته می شود. در دهه 40 میلادی رقم خورد. پیدایش اولین بالابر تلسکوپی به سال 1944 میلادی باز می گردد.

بالابرهای نفری

جی اتیل (jay eitel) موسس کمپانی تلستا (telesta) در کالیفرنیا، در حالیکه در تعطیلات تابستانی به سر می برد. فکر ساخت بالابر نفری به ذهنش رسید. او پس از یک روز خسته کننده و بالا و پایین رفتن های بسیار از نردبانی که برای چیدن گیلاس های درختان از آن استفاده می شد، اولین بالابر نفری را طراحی و تولید نمود. از این گاها در زبان انگلیسی به بالابر چری پیکر (cherry picker) نیز گفته می شود از جی اتیل به عنوان پدر صنعت بالابر نام برده می شود.

طراحی خلاقانه او در ساخت یک بالابر تلسکوپی با سازه فلزی که پشت کامیون نصب شده بود و دارای سبد برای یک نفر بود. پس ازجنگ جهانی دوم خیلی زود مورد توجه شرکت مخابراتی مثل (bell) قرار گرفت و آقای جی ایتل، شرکت تلستا را برای ساخت این بالابرها تاسیس نمود. هر چند ضعف بالابرهای طراحی شده او در حفظ تعادل سبد بود که همچنان به روش  نقلی بود.

خیلی زود کمپانی های دیگری نیز به ساخت بالابر مشغول شدند مانند دان ویل (doyn will) و پورتلند (Portland). جی اتیل بیکار ننشست و روز به روز بالابرهای هیدرولیکی خود را توسعه داد به طوری که بیش از 65 الگوی ثبت شده از وی به جا مانده است.

امروز، شرکت صنایع آلتک (altec)  هنوز هم به تولید انواع بالابرهایی می پردازد که الگوی اولیه آن را جی ایتل پایه گذاری نموده است. محصولات عمده این شرکت بالابر کامیونی در ارتفاع های مختلف و به ویژه بالابرم خط گرم بوم عایق است که در نگهداری خطوط برق کاربرد دارد.

بالابرهای بازویی مفصلی

بوم لیفت مفصلی نیز در دهه 50 میلادی، در کشور کانادا توسط شخصی به نام والتری تورنتون ترامپ (Walter E Thornton Trump) ابداع و ساخته شد که در واقع یک بالابر بازویی مفصلی بود این اختراع زرافه نام داشت. این بالابر هیدرولیکی در واقع یک بالابر قابل یدک توسط تراکتور بود که تعادل آن توسط جک های جانبی برقرار می شد.

این بالابر شامل یک بازوی مفصلی بود که توسط جک هیدرولیک زاویه گرفته و یک سبد به آن متصل بود. سرانجام طرح تکمیلی این بالابر در دهه 60 میلادی به ثبت رسید که در نگهداری خطوط برق و یا عملیات های عمرانی استفاده می شد. نوآوری مهم تورنتون، ابداع سیستم حفظ تعادل سبد به صورت اتوماتیک بود.

سبد این بالابر، توسط یک مکانیزم مکانیکی، همواره تراز با سطح افق حفظ می شد که تاثیر بسزایی در رشد ایمنی بالابر داشت.

بالابرهای آکاردئونی پشت کامیونی

پس از آن شرکت آمریکایی های – فلکس (hy-flex) در دهه 60 میلادی از مکانیزم بالابر سیزری استفاده کرد و اولین بالابر آکاردئونی پشت کامیونی را ساخت. از این بالابر تنها یک نمونه ساخته شد زیرا زمینه فعالیت این شرکت بعدها تغییر کرد و امروزه به ساخت انواع پمپ ها و میکسرها و اسپری کننده های صنعتی شهرت دارد.

در سال 1956 میلادی به آقای اینگوترپل (ingo trepel) اولین میز بالابر هیدرولیکی آکاردئونی خود را ساخته بود. او که موسس شرکت بزرگ ترپل است، در پی ساخت تجهیزات جابجایی بار مختلف و در سال 1962 همزمان با رشد صنعت هواپیمایی و تولید هواپیمای غول آسا بوئینگ 747، اولین بالابر فرودگاهی کترینگ را تولید کرد.

به ادعای شرکت ترپل، هنگامی که قرار بود این هواپیمای بزرگ در فرودگاه فرانکفورت آلمان فرود بیاید. راهکار مناسب و سریعی برای انتقال غذای مسافران به هواپیما وجود نداشت که در نهایت کلید حل معما در طرح شرکت ترپل یافت شد و اولین بالابر فرودگاهی کترینگ ساخته شد. پس از مدتی بالابرهای متحرک قیچی دیگری نیز برای انتقال انواع بارها به داخل هواپیما توسط این شرکت طراحی و تولید شد.

بالابرهای نفری قیچی کششی

اما تحول بزرگ بعدی در بین سالهای 1965 تا 1969 میلادی اتفاق افتاد و اولین بالابر نفری قیچی خود کششی ساخته شد. شرکت دنیر الکتریک ( denier electric) که در زمینه مهندسی تجهیزات الکتریکی فعال بود به کمک شرکت لانگ، با هم اولین بالابر خودکششی که مکانیزم آکاردئونی داشت را به بازار عرضه کردند. این بالابر نفربر، مون باگر (moon buggy) نام داشت و جک هایی جانبی آن چرخ دار بودند و دارای موتور جداگانه برای حرکت شاسی بود.

ساخت بالابر خود کششی بستر جدیدی برای تولید انواع بالابرهای نفری محیا نمود. استفاده از این نوع بالابر به جای داربست روز به روز افزایش یافت و سرعت کار در ارتفاع به طرز چشمگیری افزایش یافت.

پس از آن نوبت به کمپانی آمریکایی گروو (grove) رسید. این شرکت در سال 1970 ،اولین بوم لیفت خودکششی را که یک بالا بر تلسکوپی بود به دنیا عرضه کرد. شاید بتوان سیستم حفظ تعادل سبد اتوماتیک به صورت هیدرولیک را از ابداعات موسس این شرکت یعنی جان گروو (john grove ) دانست.

همچنین در سال 1976 این شرکت بالابرهای آکاردئونی خود کششی را نیز تحت تحول قرار داد به طوری که می توان ساخت بالابر نفر قیچی خودکششی بدون نیاز به جک جانبی به این کمپانی نسبت داد. بعدها مالکیت این شرکت چندین بار تغییر یافت و امروزه با برند تجاری TLG شناخته می شود که بزرگترین و موفق ترین تولید کننده بالابر در دنیاست. انواع قدیمی بالابر های این شرکت در ایران و در تهران نیز یافت می شود.

بالابر ها در مشاغل مختلف کاربردهای فراوانی دارد و یک وسیله ضروری برای کارخانجات و شرکت های تولید کننده محسوب می شود. کارخانجات و شرکت های تولیدی نیاز خود را از طریق مناقصه های مختلف اعلام می نمایند.

شرکت پارس نماد داده ها، مناقصه های بالابر را استخراج کرده و به اطلاع مشترکین خود می رساند. همچنین شما میتوانید برای دریافت اطلاعات به روز و کامل با شماره 02188379670 تماس حاصل فرمایید.

به این نوشته رای دهید
[مجموع: 1 میانگین: 5]
منبع
شرکت پارس نماد داده ها
برچسب ها
اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *