ابزار دقیقمناقصات

ابزار دقیق

ابزار دقیق چیست؟

برای دریافت مناقصه ها، مزایده ها و استعلام های ابزار دقیق از لینک پایگاه خبری مناقصات و مزایدات پارس نماد داده ها با دسته بندی ابزار دقیق استفاده نمایید.

ابزار دقیق

ابزار دقیق (Instrumentation) به ابزارهای اندازه‌گیری گفته می شود که برای اندازه گیری، ثبت مقادیر  استفاده می ‌شوند. دسته بندی ابزار دقیق بر اساس عاملی که قرار است عملیاتی بر روی آن انجام دهد صورت می گیرد ، برای مثال بخش‌های: ابزار دقیق مربوط به دما نظیر کنترلر دما، ترانسمیتر دما و ترمومتر یا نمایشگر دما، ابزار اندازه‌گیری و کنترل دقیق فشار، فلومتر یا سنجش جریان سیالات و انتقال مقادیر جریان یا کنترل آن، ابزار سطح سنجی یا اندازه‌گیری سطح مواد درون مخازن و کنترل دقیق آن‌ها و ابزار سرعت سنجی، ابزار رطوبت سنجی و …

ادواتی هستند که با توجه به استانداردهای حاکم برای اندازه گیری کمیت ها مورد استفاده قرار می گیرند. این ادوات برای اندازه گیری دقیق مواردی مانند دما، فشار، رطوبت و … استفاده می شوند و نتیجه خروجی آنها دارای کمترین خطا است.

این ابزارها در حقیقت زیر ساخت سیستم کنترل و اتوماسیون هستند و شامل ابزارهایی مانند انواع سنسور، انواع کنترلر، نشاندهنده، ترانسمیتر، رکوردر و… می باشند که در واقع وظیفه این ابزارها اندازه گیری، انتقال، نمایش، ثبت و کنترل پارامترهای مهم فیزیکی در صنعت است.

ابزار دقیق به دو دسته تقسیم می شوند:

دسته اول نوع عملکرد ابزارها است به طور مثال ابزاری که عمل کنترل دما یا فشار و رطوبت و یا سطح را بر عهده دارد کنترلر نامیده می شود ، ابزاری که نمایش مقادیر را به عهده دارد نمایشگر یا ایندیکیتور است و به ابزاری که انتقال اطلاعات مقادیر به صورت سیگنال های استاندارد انجام می دهد،  ترانسميتر یا منتقل کننده می گویند.

دسته دوم  را می توان از نظر پارامتري كه براساس عملياتي بر روي آن انجام دهد دسته بندی کرد برای مثال بخشهای ابزار دقیق مربوط به دما نظیر کنترلر دما، ترانسمیتر دما و ترمومتر یا نمایشگر دما، ابزار اندازه گیری و کنترل دقیق فشار، فلومتر یا سنجش جریان سیالات و انتقال مقادیر فلو یا کنترل فلو، ابزار سطح سنجی یا اندازه گیری سطح مواد درون مخازن و کنترل دقیق آنها و ابزار سرعت سنجی، ابزار رطوبت سنجی و ….

مهندسی ابزار دقیق با بهره‌گیری از ابزارهای اندازه‌گیری به کنترل کمیت‌های فیزیکی می‌پردازد. مهندسی ابزار دقیق به طراحی و کنترل نظیر سنسورها، ترانسمیترها، دستگاه‌های اندازه‌گیری و کنترل‌کننده‌ها، می‌پردازد.

ابزار دقیق سنسور

سنسور ابزاری است که در همه دستگاه‌های اندازه‌گیری وجود دارد و وظیفه تبدیل یک کمیت فیزیکی در تجهیزات الکترونیکی را به یک سیگنال الکتریکی دارد. دستگاه‌های اندازه‌گیری دارای سنسور مواردی مانند دما، فشار، دبی و غیره را اندازه‌گیری می‌کنند. خروجی های این سنسورها بر حسب نوع عملکرد متفاوت هستند از قبیل تغییر مقاومت الکتریکی، تغییر ظرفیت خازن، تغییر جریان الکتریکی و غیره. سنسورها البته کاربردهایی نظیر آشکارسازی وجود یا عدم وجود نیز دارند نظیر سنسور نوری.

ابزار دقیق مبدل

یک مبدل، وسیله‌ای است که سیگنال فیزیکی حاصله از سنسور را تبدیل به یک سیگنال الکتریکی می‌کند، یعنی اگر یک سنسور فشار همراه یک مبدل باشد، سنسور، پارامتر فشار را اندازه می‌گیرد و مقدار تعیین شده را به مبدل تحویل می‌دهد، سپس مبدل آن را به یک سیگنال الکتریکی و صد البته قابل ارسال توسط سیم‌های فلزی، تبدیل می‌کند؛ بنابراین همواره خروجی یک مبدل، سیگنال الکتریکی است که در سمت دیگر خط می‌تواند مشخصه‌ها و پارامترهای الکتریکی نظیر ولتاژ، جریان و فرکانس را تغییر دهد، البته به این نکته باید توجه داشت که سنسور انتخاب شده باید از نوع سنسورهای مبدل پارامترهای فیزیکی به الکتریکی باشد مبدل یکی از تجهیزات اصلی در سیستم‌های اتوماسیون برق صنعتی می‌باشد که به وسیلهٔ آن می‌توان از پارامترهای شبکه برق نمونه برداری کرد (شبکه تک فاز و شبکه سه فاز) و آن‌ها را توسط ترانسمیتر تبدیل به سیگنال‌های استاندارد نمود و در ورودی دستگاه‌های اندازه‌گیری مانند نمایشگرها و کنترلرها و سیستم‌های PLC و اسکادا SCADA از آن‌ها استفاده نمود.

ابزار دقیق ترانسمیتر

ترانسمیتر یعنی تجهیزی که بتواند یک کمیت فیزیکی را اندازه‌گیری کرد و آن را به مکانی دورتر مثل اتاق کنترل انتقال دهد. سیگنال ارسالی استاندارد بوده و برای تجهیزاتی که در LOOP کنترل قرار دارند قابل فهم می‌باشد. به بیان دیگر ترانسمیتر صنعتی ابزاری است که برای اندازه‌گیری کمیت‌ها و پارامترهای مختلف نظیر دما، فشار، رطوبت، سطح مایعات، فلو، گازهای‌های محیطی و مواردی از این دست استفاده می‌گردند و مقادیر اندازه‌گیری شده را به صورت جریان الکتریکی استاندارد در بازه ۴ تا ۲۰ میلی‌آمپر روی یک زوج سیم ارسال می‌نمایند.

کنترلر

کنترلر یا کنترل‌کننده‌ها در واقع مغز متفکر سیستم‌های کنترلی می‌باشند. خروجی‌ها یا سیگنال‌های اندازه‌گیری توسط ترانسمیتر به کنترلر، انتقال می‌یابند تا کنترلر به کمک این اطلاعات و براساس تابعی که برای آن تعریف شده‌است، تصمیمات لازم برای عکس‌العمل مورد نیاز را بگیرد. کنترل‌کننده با مقایسه سیگنال اندازه‌گیری با مقدار مطلوب و انجام محاسبات لازم، مقادیر متغیرهای تنظیم شونده را تعیین می‌کند. ;ورودی کنترل‌کننده سنسورها و ترانسمیترها وغیره.. و خروجی کنترل‌کننده‌ها کنترل ولوها و موتورها و غیره می‌باشد.

در پایان مراحل انجام شده توسط کنترلر، به وسیله عنصر نهایی به اجرا گذاشته می‌شود. این المان آخرین عضو یک حلقه کنترل می‌باشد. در فرایندهای شیمیایی معمولاً عنصر نهایی کنترلی یک شیر می‌باشد. به وسیله عنصر نهایی فرمان‌های کنترلی را می‌توان به عنصر اثرگذار بر سیستم تبدیل کرد.

محرک

زمانی که در یک سیستم کنترل، عضو کنترل نهایی یک شیر باشد، امکان انتقال مستقیم فرمان به آن وجود ندارد. در این موارد از دستگاهی که به آن محرک گفته می‌شود، استفاده می‌کنند تا فرمان ارسالی از کنترلر را دریافت کرده و باعث به حرکت درآمدن دریچه بازو بست شیر بشود.

ریکوردر یا ثبات

ثبات یا ریکوردر و نمایشگرها از دیگر اجزاء یک سیستم کنترل می‌باشند. ثبات‌ها تجهیزاتی هستند که به منظور ثبت تغییرات و رفتار فرایندها در طول شبانه روز استفاده می‌شوند.

نشانگرها

ایندیکیتور یا نشانگرها از دیگر اجزاء یک سیستم کنترل می‌باشند. نشانگرها تجهیزاتی هستند برای نمایش مقادیر عددی یک پارامتر در تابلو کنترل یا اتاق فرمان مورد استفاده قرار می‌گریند.

از نشانگرها برای پایش متغیرهای مختلفی نظیر فشار، دما، و … استفاده می‌گردد. برای مثال گیج فشار یک نشانگرها یا ایندیکیتور است که مقادیر فشار را نشان می‌دهد.

برای دریافت اطلاعات مربوط به مناقصه ابزار دقیق، می توانید به سایت مرکز فرآوری اطلاعات پارس نماد داده ها مراجعه نمایید و یا با شماره تماس 02188379670 تماس حاصل نمایید تا با مشترک شدن در این سایت به تمامی مناقصات و مزایدات دسترسی داشته باشید.

به این نوشته رای دهید
[مجموع: 0 میانگین: 0]
منبع
شرکت پارس نماد داده ها
اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *